Aldri mer kalde gulv

Photo from under the bed on barefoot woman in pajamas at morning

Med varmefolie under parkett kan du gå i sokkelesten året rundt

 

Det er ikke noe som er like billig som et par raggsokker, men om du ønsker en prisgunstig løsning for oppvarming av kalde parkettgulv, kan varmefolie være et godt alternativ. Når kvikksølvet kryper blir fliser og parkett kaldt å gå på. Under flislagte gulv har det lenge vært vanlig å legge varme, men under tregulvet har det ikke vært like opplagt. Tidligere har det ikke vært gode løsninger for dette, men i senere år har det blitt flere alternativer som passer til dette formålet – nå også varmefolie.

 

Nye byggeforskrifter har gjort at kravene til oppvarming i nye hus er noe helt annet i dag enn før. Boligene er så godt isolert at løsninger som vannbåren varme, jordvarme etc., strengt tatt ikke er nødvendig. Nedbetalingstiden blir lang. Bruk av strøm er både raskt og effektivt, og i kombinasjon med en liten peisovn har man det som skal til for å holde kulda unna i en normal enebolig.

 

Også i eldre hus med dårligere isolering, kan gulvvarme være et godt alternativ. Med varme føtter kan man godt senke innetemperaturen et par grader uten at det føles kaldere. Skal man uansett legge nye tregulv eller laminat under oppussing, ja da bør man legge til rette for gulvvarme. Effektiv varmestyring vil sørge for at gulvvarmen kun aktiveres når behovet er der. Oppvarming av et rom med varmefolie går raskt, og med bruk av en termostat med dag- og nattsenking vil man kunne spare penger ved å redusere gulvvarmen om natten og på tider av døgnet hvor ingen er hjemme.

 

Legging av varmefolie er enkelt, og noe alle elektrikere kan bistå med. Kombinasjonen varmefolie og underlag bygger kun 6-7 mm i høyden og er slik sett et alternativ enten det er hus eller hytte, nytt eller gammelt.

 

Varmefolie:

  • enkelt og prisgunstig alternativ
  • bygger lite i høyden
  • kan legges under både tregulv og laminat
  • både for nybygg og rehabilitering
  • må kun legges i tørre rom

 

Så enkelt legges varmefolie: