Varmt både oppe og nede – med stråling fra oven

bilder_blogg_comfort2

En fotvarmer er kjent for de fleste, altså en elektrisk varmematte der du sitter eller står som gir gode varme bein. Og varme tær er viktig. Så viktig at du kan senke innetemperaturen med et par grader uten at rommet føles kaldere. Det beste av alt, den bruker ikke mer strøm enn en gjennomsnittlig lyspære! Billigere enøk-tiltak skal du lete lenge etter.

bilder_blogg_comfort3

Noe som ikke er så kjent er at du også kan få godvarmen fra oven. Ikke fra sjæfen sjøl, men fra taket. Såkalte varmekassetter kan monteres i systemhimlinger eller direkte i taket. Rett og slett en moderne panelovn over hodet ditt som gir en lun og behagelig varme. I tillegg er det skikkelig high-tec! TF takvarme fungerer ved et prinsipp som kalles «carbon crystal chip» hvor man ved påvirkning av elektriske felter setter karbonmolekyler i bevegelse. Gjennom friksjon og kollisjoner mellom disse molekylene utvikles det varme og resultatet blir FAR infrarød stråling, et lys i spektrum mellom synlig lys og mikrobølger. Denne usynlige strålingen føles som varme. Har du tatt IR-badstue så er prinsippet det samme.

bilder_blogg_comfort

Enkelt forklart er det overføring av varme fra en varm gjenstand til materiale som er kaldere. Lysstrålene varmer opp det det treffer som folk, møbler, gulv og vegger. Når disse er varme avgis sekundærvarme som igjen varmer opp luften. 80% av solenergi består av infrarød stråling, FAR infrarød fungerer på akkurat samme måte.

Et viktig poeng er at ved tradisjonell oppvarming vil en stor del av varmen legge seg opp under taket og ikke nede ved gulvet hvor du trenger den. Det skjer ikke ved bruk av TF takvarme, her går varmen ned til gulvet og den fungerer like godt til totaloppvarming av rom som til punktoppvarming. Du trenger altså ikke sitte ved arbeidsstasjonen din og fryse!

Både varmematte og takvarme kan altså være gode og rimelige alternativer hjemme og på jobb. Energibesparende produkter som skrus på og av ved arbeidets start og slutt, og som gir varme umiddelbart. Varmeeffekt i forhold til tilført energi kan komme opp i hele 98%, da skal du lete lenge etter en mer effektiv kilde til oppvarming enn bruk av kombinasjonen strøm og TF takvarme!